Ένας σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος!

Ο David Glasheen είναι ένας 70χρονος πρώην επιτυχημένος επιχειρηματίας από την Αυστραλία που μετά το μεγάλο χρηματιστηριακό κραχ του 1987 και αφού είχε χάσει ακόμα και το σπίτι του, αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη και να μετακομίσει με τη σύντροφο του στο μικρό νησί Restoration Island που βρίσκεται σχεδόν 2,000 χιλιόμετρα δυτικά του Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. Η ζωή στο μικρό νησί δεν ήταν και τόσο εύκολη για τη σύντροφο του που χωρίς ζεστό νερό, μπανιέρα και τις περισσότερες βασικές σύγχρονες ανέσεις, τα βρήκε σκούρα με αποτέλεσμα να τον εγκαταλείψει.. Ο σύγχρονος ερημίτης μένει από το 1997 μόνιμα πλέον στο νησί με μοναδική συντροφιά τον πιο πιστό του φίλο, τον σκύλο του..

Ο David Glasheen κινδυνεύει σήμερα με “έξωση” ακόμα και από μικρό νησί μετά από απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας!

Μέσα σε λίγα χρόνια, ο David έμαθε τεχνικές επιβίωσης, που χωρίς αυτές δεν θα μπορούσε να είχε επιβιώσει στο άνυδρο και ανεμοδαρμένο νησί!

O ίδιος μιλώντας σε εφημερίδα της Αυστραλίας δήλωσε ότι η μοναξιά στο νησί είναι μερικές φορές αφόρητη, ιδιαίτερα μετά την αναχώρηση της γυναίκας τους, αλλά ευτυχώς για αυτόν που συχνά περνάνε μεγάλα ιστιοπλοϊκά και σκάφη που ρίχνουν άγκυρα στο νησί για μερικές ημέρες! 

Ο σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω δορυφορικής σύνδεσης όπου και μέχρι και σήμερα ψάχνει να βρει την ιδανική σύντροφο που θα τα παρατήσει όλα και θα ταξιδέψει μέχρι το απομονωμένο νησί για να μείνει μαζί του..

Πηγή φώτο: Brian Cassey

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress