Ένας ναός από χρυσό!

Ο ναός  Padmanabhaswamy που βρίσκεται στην περιοχή Κεράλα της Ινδίας και είναι αφιερωμένος στον Βισνού, μια από τις σημαντικότερες μορφές θεότητας του Ινδουισμού, είναι ένας ναός κυριολεκτικά γεμάτος χρυσάφι! Από τα αρχαία χρόνια μέχρι οι βασιλιάδες της Ινδίας, τοποθετούσαν στο εσωτερικό του ναού κοσμήματα από χρυσάφι προς τιμήν του Βισνού, κοσμήματα και χρυσάφι που φημολογείται ότι κρύβονται ακόμα μέσα σε κρύπτες του ναού!

φεςσ

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ο χρυσός αυτός ναός χτίστηκε περίπου πριν από 5,000 χρόνια μιας και υπάρχουν περιγραφές του ναού σε αρχαία Ινδικά κείμενα όπου παρουσιάζεται η ακριβής τοποθεσία του και η πολυτέλεια και τα χρυσά κοσμήματα που κοσμούσαν το εσωτερικό του!

εες

Το 2011 η κυβέρνηση της Ινδίας αποφάσισε να κάνει εκτεταμένες έρευνες στο εσωτερικό του ναού, όπου ανακάλυψαν τέσσερις μεγάλες κρύπτες που περιείχαν περισσότερα από 800 κιλά χρυσού, περισσότερα από 2,000 χρυσά κοσμήματα ακόμα και μια ολόχρυση αλυσίδα μήκους 10 μέτρων! Στις στοές βρέθηκαν ακόμα αμέτρητα διαμάντια, ρουμπίνια και σπάνιοι πολύτιμοι λίθοι απ΄ όλο τον πλανήτη! Σε μια πρόχειρη εκτίμηση της αξίας όλων των θησαυρών που βρέθηκαν στο εσωτερικό του ναού, υπολογίζεται ότι η αξία τους μπορεί και να ξεπεράσει και τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια!

φεεες φες; φρ ωδς ωες

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress