Ένας κινηματογράφος στη μέση της ερήμου!

Στο νοτιότερο τμήμα της Χερσονήσου του Σινά στην Αίγυπτο και μέσα στην έρημο βρίσκεται ένας κινηματογράφος που μόνο η επιλογή της τοποθεσίας του θυμίζει έργο επιστημονικής φαντασίας.

cinema-2

Ο Kaupo Kikkas, φωτογράφος από την Εσθονία, ταξίδεψε μέχρι την έρημο του Σινά και τράβηξε εκπληκτικές και σουρεαλιστικές φωτογραφίες του κινηματογράφου που παρουσιάζει πλέον εμφανή σημάδια εγκατάλειψης. Για την ιστορία ο κινηματογράφος είχε κατασκευαστεί στις αρχές του 2000 από έναν Γάλλο επιχειρηματία που πέρναγε συχνά από την έρημο με το πολυτελές του τζιπ και μια μέρα αποφάσισε να φτιάξει έναν κινηματογράφο στην έρημο, έτσι απλά επειδή ήταν διαφορετικό..

cinema-3

Μηχανές προβολής και μια μεγάλη οθόνη μεταφέρθηκαν με ιδιαίτερη δυσκολία στην περιοχή, και όλα ήταν έτοιμα για την πρεμιέρα του ιδιαίτερου κινηματογράφου στη μέση της ερήμου.. Μόνο που υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο, και μιλάμε για τους ντόπιους βεδουίνους που δεν είδαν με καλό μάτι την ιδέα του κινηματογράφου στα μέρη τους, και έτσι λίγες ώρες πριν την επίσημη προβολή της ταινίας, και σαν άλλοι Τζειμς Μποντ κατάφεραν να μπουν κρυφά στην αίθουσα όπου υπήρχαν τα μηχανήματα προβολής και να τα καταστρέψουν ολοσχερώς…

cinema-4

Από τότε ο κινηματογράφος που δεν έπαιξε ποτέ ούτε μια ταινία, έχει καλυφθεί από άμμο και υπάρχουν σκέψεις για να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια επαναλειτουργίας του.. Μόνο που οι βεδουίνοι παραμονεύουν ακόμα..

Κ.Π – Newmail.gr

cinema-5

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress