Ένας εντυπωσιακός πύργος παρατήρησης!

Στο Μπράιτον της Αγγλίας άνοιξε πριν λίγες μέρες ένας από τους πιο εντυπωσιακούς πύργους παρατήρησης του πλανήτη, με το παρατσούκλι “η κατακόρυφη προβλήτα”! Ο πύργος παρατήρησης i360 που κατασκεύασε η αεροπορική εταιρεία British Airways, έχει ύψος 162 μέτρα και μόλις 3,8 μέτρα πλάτος, διεκδικώντας και ένα βραβείο Γκίνες ως ένα από τα πιο στενά ψηλά κτίρια του πλανήτη!

απομαρυκα δδδς

Το παρατηρητήριο είναι μια γυάλινη αίθουσα που θυμίζει ιπτάμενο δίσκο και μπορεί να χωρέσει μέχρι και 200 άτομα, με ολόκληρη την “διαστημική” κάψουλα να λειτουργεί και ως ανελκυστήρας μεταφέροντας όλους τους επισκέπτες από το ισόγειο μέχρι την κορυφή του πύργου όπου έχουν μια πανοραμική άποψη της πόλης. Στην κινούμενη αίθουσα υπάρχει και μπαρ με πολλές εταιρείες να διοργανώνουν επαγγελματικά χάπενινγκ στην ιδιαίτερο πύργο της British Airways.

δσσς πορεφιλε το

Η κατασκευή του εντυπωσιακού πύργου παρατήρησης κόστισε στην εταιρεία σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ, με την εταιρεία να υπολογίζει τα ετήσια έσοδα από τους επισκέπτες να κυμαίνονται περίπου στα 19 εκατομμύρια ευρώ!

το1 το8 το22 το233 τοβιλλυ τοικ τοπο τπο

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress