Ένας δρόμος – γυμναστήριο!

Ο συγκεκριμένος δρόμος στην πόλη Dunedin της Νέας Ζηλανδίας, είναι ο δρόμος με την μεγαλύτερη κλίση που έχει επίσημα καταγραφεί, με μια γωνία κλίσης 38 μοιρών που εκτείνεται για παραπάνω από 350 μέτρα, βάζοντας σε καθημερινή δοκιμασία τους οδηγούς αλλά κυρίως τους περιπατητές της περιοχής!

3221

Η κλίση του δρόμου είναι τόσο απότομη, που ο Δήμος αναγκάστηκε να στρώσει τον δρόμο με τσιμέντο καθώς η άσφαλτος τις ζεστές μέρες του έτους κυριολεκτικά έφευγε από την θέση της! Η μοναδική αυτή ανηφόρα κρατάει σε άριστη φυσική κατάσταση όλη την γειτονιά καθώς οι κάτοικοι των σπιτιών που βρίσκονται στον συγκεκριμένο δρόμο, έχουν διαπιστώσει μεγάλη διαφορά στην αντοχή τους, αφού σε καθημερινή βάση ανεβοκατεβαίνουν τον συγκεκριμένο δρόμο αρκετές φορές με τα πόδια. Ένας υπέρβαρος κάτοικος της γειτονιάς δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι κατάφερε να χάσει περισσότερα από 15 κιλά, απλώς περπατώντας τον ιδιαίτερο αυτό δρόμο 15 φορές την ημέρα.

ρ11

μαιν

H οδός Baldwin, όπου βρίσκεται αυτή η μοναδική ανηφόρα, έχει γίνει πλέον διάσημη στη χώρα όπου διοργανώνονται μάλιστα και αγώνες δρόμου και ποδηλάτου με τα ρεκόρ να καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο.

ρ22 ρ231

 

vdd

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress