9 τρόποι για να χαλαρώσετε στη δουλειά

Οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής σε συνδυασμό με την εργασία, πολλές φορές δημιουργούν άγχος και στρεσσογόνες καταστάσεις σε πολλούς. Όπου και να δουλεύετε, το άγχος είναι – σχεδόν – αναπόφευκτο για όλους. Διαβάστε, λοιπόν, 9 τρόπους για να αισθανθείτε άμεσα πιο ήρεμοι, εάν αγχώνεστε κατά τη διάρκεια της εργασίας σας.

  1. Ακούστε μουσική: Προτιμήστε χαλαρωτική μουσική και θα δείτε ότι ο γλυκός ήχος του βιολιού, ή η απαλή αρμονία του πιάνου, θα σας ηρεμήσουν.
  2. αγχος 1Προτιμήστε συγκεκριμένα σνακ: Μπορεί να ακούγετε περίεργο, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές, όπως το αβοκάντο, τα πορτοκάλια, τα αμύγδαλα και άλλες, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες. Προτιμήστε, λοιπόν, σνακ που περιέχουν τις συγκεκριμένες τροφές.
  3. άγχος 2Πηγαίνετε μια βόλτα: Εάν νιώθετε πιεσμένοι, κάντε ένα 10-λεπτο διάλειμμα και πηγαίνετε για περπάτημα εκτός γραφείου, ώστε να πάρετε καθαρό αέρα και να ηρεμήσετε. Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να βγείτε εκτός γραφείου, ακόμη και το να αφήσετε απλώς τη δουλειά σας θα σας κάνει καλό.
  4. άγχος 3Κάντε ένα διάλειμμα: Κάντε ένα 5-λεπτο διάλειμμα και μπείτε στις σελίδες των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως στο Facebook, το Instagram, ή το YouTube και θα δείτε ότι ακόμη και με αυτόν τον πολύ απλό τρόπο, το μυαλό σας θα ξεφύγει από το άγχος της δουλειάς.
  5. άγχος 4Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει: Όταν θελήσετε να ξεφύγετε για λίγο από την πίεση της δουλειάς, απλώς κλείστε τα μάτια σας, για 30 δευτερόλεπτα και φανταστείτε ότι είστε σε κάποιο ήρεμο μέρος και χαλαρώστε, παίρνοντας βαθιές και ήρεμες ανάσες.
  6. άγχος 5Πιείτε ζεστό τσάι: Είναι αποδεδειγμένο ότι το πράσινο τσάι μειώνει το άγχος. Παράλληλα, το να πίνετε κάτι ζεστό θα σας ηρεμήσει περισσότερο και το τσάι αποτελεί την πλέον κατάλληλη επιλογή, καθώς περιέχει λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ.
  7. άγχος 6Βρείτε απλούς τρόπους για να διώξετε το στρες: Μία απλή λύση είναι χρησιμοποιώντας μια από τις ειδικές anti – stress μπάλες που υπάρχουν στο εμπόριο, ή ζωγραφίζοντας κάτι σε ένα χαρτί. Με το να έχετε έναν απλό τρόπο να διώξετε το στρες θα αποφύγετε το να το διοχετεύσετε στην εργασία σας, ή να ξεσπάσετε απρόσμενα.
  8. άγχος 7Τηλεφωνήστε σε έναν φίλο σας: Ή στην οικογένεια, ή τον αγαπημένο σας. Μερικές φορές ακόμη και με το να ακούσετε απλώς τη φωνή κάποιου που σας νοιάζεται, θα σας ηρεμήσει.
  9. άγχος 8Δώστε ένα μήνυμα στον εαυτό σας: Κάθε φορά που νιώθετε αγχωμένοι περάστε το μήνυμα στον εαυτό σας ότι “όλα θα πάνε καλά” παίρνοντας ως παράδειγμα προηγούμενες επιτυχίες σας και νιώστε απευθείας πιο αισιόδοξοι.

άγχος 9

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress